Tips voor mooie, sprekende ogen


Mooie sprekende ogen zijn ogen die opvallen en de aandacht trekken. Ze hebben een bepaalde uitstraling en kunnen bijvoorbeeld expressief, helder, levendig of intens zijn. Hoe bekom je dit? We geven onze beste tips! 

Wat bedoel je, "sprekende ogen"? 

Hoe mooie, sprekende ogen er precies uitzien, kan voor iedereen anders zijn, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Er bestaan ook verschillende schoonheidsidealen in verschillende landen. In het Westen worden ogen die groot en expressief zijn, met lange en volle wimpers, over het algemeen als mooi beschouwd.  

Andere kenmerken die kunnen bijdragen aan mooie sprekende ogen zijn een gezonde huid rondom de ogen en een frisse, uitgeslapen blik die aandacht overbrengt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat schoonheid subjectief is en dat iedereen op zijn eigen manier mooi kan zijn. Er zijn verschillende manieren om sprekende ogen te krijgen, waarvan er wel een paar passen voor iedereen! Je leest onze tips hieronder.  

Tips voor elke dag

Hieronder vind je een opsomming van mogelijke tips terug. Kies en mix wat bij jou past!

  • Gebruik make-up om de natuurlijke schoonheid van je ogen te benadrukken.  
  1. Gebruik een oogschaduw die past bij jouw oogkleur. Als je een oogschaduw kiest die past bij jouw oogkleur, dan kan dit ervoor zorgen dat jouw ogen nog meer opvallen. Bijvoorbeeld, als je blauwe ogen hebt, dan kan een warme koperkleurige oogschaduw jouw ogen nog blauwer doen lijken. Heb je bruine ogen, dan kan een mooie paarse of groene tint je ogen doen stralen. 
  2. Breng eyeliner aan. Eyeliner kan ervoor zorgen dat jouw ogen groter lijken en dat ze meer opvallen. Als je de eyeliner zo dicht mogelijk langs de wimperlijn aanbrengt, dan lijken je wimpers ook voller. Kies voor een dunne lijn als je een subtiele look wilt, of ga voor een dikker lijntje als je graag wat meer drama wilt. 
  3. Krul je wimpers. Gekrulde wimpers kunnen ervoor zorgen dat je ogen meer open lijken en dat ze er wakkerder uitzien. Gebruik een wimperkruller voordat je mascara aanbrengt. Houd de wimperkruller enkele seconden op je wimpers en beweeg dan voorzichtig omhoog voor het beste resultaat. Hou je van een écht dramatisch effect? Denk dan eens na over wimperextensions!  
  4. Breng mascara aan. Mascara is een van de makkelijkste manieren om je ogen te laten spreken. Het geeft je wimpers een boost en zorgt ervoor dat ze langer en voller lijken. Kies voor een mascara die past bij jouw wensen. Wil je graag meer lengte? Kies dan voor een verlengende mascara. Wil je graag meer volume? Kies dan voor een vullende mascara. 
  5. Gebruik een lichte highlighter: dit is een witte/lichte stift of potlood waarmee je puntjes rondom je ogen kan aanstippen. Een puntje aan de binnenkant van je ooghoek (vlak tegen je neusbrug) of vlak onder je buitenste wenkbrauwhoek kan je blik erg subtiel maar doeltreffend doen oplichten.  
  • Verzorg je huid: Een gezonde huid rond de ogen kan bijdragen aan een levendige en stralende blik. Gebruik een milde reiniger om de huid rond je ogen te reinigen en hydrateer met een oogcrème of gezichtsolie. Het is heel belangrijk dat je 's nachts voor het slapen gaan je make-up verwijdert, zodat je wimpers niet breken en de delicate huid van je oogcontour niet uitdroogt. Gebruik zonnecrème (of een dagcrème met SPF) doorheen de dag om deze gevoelige en dunne huid te beschermen tegen roodheid en vroegtijdige huidveroudering door zonnestralen.  
  • Draag de juiste bril of lenzen: Als je een bril of lenzen draagt, zorg er dan voor dat je de juiste sterkte hebt. Dit kan ervoor zorgen dat je ogen niet vermoeid raken en dus een stralende blik behouden. 
  • Houd je ogen gezond: Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan de gezondheid van je ogen. Eet bijvoorbeeld gezond voedsel, vermijd roken en zorg voor voldoende slaap en rust. 
  • Lach! Lachen en enthousiasme doen je gezicht, en al zeker je blik, helemaal oplichten. Met die kracht kan geen enkele mascara concurreren. Dus laat je hart je lekker opvullen met warmte en deel dat gevoel via je expressie: je ogen zullen stralend spreken, gegarandeerd! 

Met deze tips kun je mooie, sprekende ogen creëren. Probeer ze eens uit en kijk wat het beste bij jou past! Het belangrijkste is echter om zelfverzekerd te zijn en je natuurlijke schoonheid te omarmen, ongeacht wat anderen van je ogen vinden. Straal, voor jou! 

Meest Recente Posts

In de kijker